Vegansk lasagne

Om du er som meg, en pastaelsker uten like, så har vel du også gode følelser og smaksopplevelser når det kommer til den gode gamle lasagnen. Etter at jeg begynte å spise plantebasert har savnet etter den klassiske lasagnen lagt å murret litt i dypet og i dag tenkte jeg at nå, nå er det på tide å prøve seg frem i den veganske verden av lasagner. Jeg er jo ganske forberedt på å ikke kunne finne en vegansk versjon som kan måle seg med «ekte vare», men jeg håper på å komme så nære som mulig. etter å ha gjort litt research bestemte jeg meg for å prøve den veganske lasagnen til Green Bonanza. Jeg valgte den på grunn av at den ikke inneholdt en hel haug med ingredienser man vanligvis ikke har på kjøkkenet, så enkel og lage ut og ikke minst så den ufattelig fristende ut på bildene!

Må innrømme at jeg ikke er like flink på å ta fine matbilder som Mia.

Altså, hvor digg ser ikke denne ut? Anbefaler virkelig en tur inn på Green Bonanza siden for mye digg vegansk mat! Uansett. Jeg prøvde og jeg vil si jeg lyktes ganske bra, det falt til og med i smak hos mannen i huset som helst skulle spist alt annet enn plantebasert (hallo pølser og grændis). Den smakte overraskende bra og var veldig enkel og grei å lage. Spesielt enkelt ble det å kutte grønnsaker nå som jeg har gått til innkjøp av en multikutter, haha. Hvorfor har jeg ikke kjøpt en tidligere egentlig? Bechamelsaus er jo også en all-time favourite hos meg og denne bechamelsausen var rimelig digg den også.

Jeg vil gjerne dele denne oppskriften med dere, her er det rom for å tilsette/bytte grønnsaker om dere ønsker det, men jeg er veldig glad i både sopp, løk og gulrøtter så jeg holdt den som i oppskriften.

Mengde: 4 personer (skulle jeg ha lest litt nøyere selv, vi har masse igjen!)
Arbeidstid: ca. 1 time

Klassisk lasagne

Lasagneplater
Frisk basilikum

Tomatsaus
2-3 ss olivenolje

1 gul løk
2 store håndfull sopp
3-4 hvitløksfedd
1 ts tørre urter (herbs de provence)
1 pose/ca 300 gram (frossen) vegansk soyafarse
1-2 ss tomatpure
2 bokser grovhakkede tomater
3 gulrøtter
2 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong
1 ts tørket oregano
1 ts flaksalt
1 ts grovt pepper

Bechamel
1 dl olivenolje

1,5 dl hvetemel
1 liter usøtet plantemelk (soya eller havre)
1 dl næringsgjær
0.5 ts malt muskat
1 ts salt

Start med tomatsausen. Finhakk løk, og la den surre i noen gode spiseskjeer med olivenolje i en god, tykkbunnet gryte med en klype salt, mens du kutter de andre ingrediensene. Når løken begynner å bli mør og blank, har du oppi finhakket sopp, og lar det surre et par minutter, før du har oppi finhakket hvitløk og 1 ts tørre urter. Om du ikke har en provence-blanding kan du bruke tørr oregano, timian, basilikum, persille – eller en kombinasjon. La det surre i tre-fire minutter, til soppen har krympa og mykna fullstendig.

Ha deretter oppi frossen soyafarse (jeg lot denne tine litt før jeg rev den opp i mindre biter før jeg tilsatte den i gryten), rør godt, og la det surre et par minutter, før du har oppi tomatpure, rører det inn og lar det steke et par minutter, før grovhakka tomater, gulrot i små biter, grønnsaksbuljong, oregano (evt. mer provenceblanding), en ny klype salt og noen runder med pepperkverna går i gryta. Om det ser tørt ut, kan du skylle ut tomatboksen med et par dl vann, og ha det oppi. Sett på lokk, og la det småkoke i 10-15 minutter, mens du lager bechamel.

For å lage bechamel, har du olivenolje i en gryte på medium varme, før du visper inn mel. Olja må ikke være for varm når du gjør dette, da blir det bare klumper, og de blir du ikke kvitt. Visp inn melet, la det surre i noen minutter, før du begynner å spe med usøtet plantemelk, et par dl om gangen, visp, la det såvidt begynne å boble, spe videre. Sånn fortsetter du til all melka er brukt opp, og sausen får småkoke under omrøring mens den tykner. Ha i næringsgjær, muskat og salt helt til slutt, visp det fint, og la den avkjøle seg et par minutter før du monterer lasagnen (da tykner den ytterligere).

Monter lasagne lagvis, start med tomatsaus, og fortsett med bechamel og lasagneplater til formen er full. Stek lasagnen midt i ovnen på 200 grader til den er gylden og sprø i kantene, og du kan stikke en kniv gjennom platene uten motstand. La den hvile, enten i ovnen avskrudd med døra åpen, eller på benken, i 5-10 minutter før servering.

Ikke så fin på bildet men fantastisk god!

Denne må dere bare prøve, den smakte skikkelig godt! Del gjerne dine favoritt veganske pastaretter, jeg får aldri nok av det. Ha fortsatt en fin tirsdag videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More