Terapi for sjelen

Jeg vet ikke med dere men hele denne virussituasjonen har gjort meg helt tullete i hodet. For en som meg er det å ha uforutsigbare og litt kjedelige hverdager skummelt for min mentale helse. For å unngå dette må jeg holde meg opptatt, med hva som helst. Jeg tror jeg har sortert det meste av skuffer og skap her hjemme, gått masse turer og hentet vann til plantene mine i en bekk i nærheten av der jeg bor. Det er nemlig for mye kalk i vannet her hjemme hos oss har jeg funnet ut, og plantene mine liker det ikke. Jorden blir hvit på toppen av overflødig kalk.

Begge Calathea plantene mine pluss monsteraen er tropiske planter. Derfor prøver jeg så godt jeg kan å tilpasse miljøet i leiligheten for at de skal trives. Sommer (og forsåvidt vinter) gjør inneluften tørr og det er ikke alltid nok med bare luftfukteren. Derfor spyler jeg dem godt i dusjen innimellom og tar dem overnatte der. Dette gjør jeg fordi varmen og fuktigheten inne på badet og i dusjen er det nærmeste jeg kommer tropisk miljø, som plantene trives godt i. Bare et lite tips der.

Jeg har som veldig mange andre nordmenn, tatt meg mange turer i skog og mark. Nå som våren virkelig ser ut til å komme er det så sinnsykt mange fine farger og frodig skog at jeg blir skikkelig glad. Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen, skogen er terapi for sjelen. Hadde aldri trodd at jeg, en byjente fra Bergen, skulle bli så glad i skog og mark. Jeg har alltid synes det har vært fint å se på eller ri på tur i, men jeg har aldri tatt innover meg hvor godt det faktisk er for MEG. Med podcast på ørene, fint vært og en skogstur gjør underverker for mitt ellers så travle sinn.

Jeg håper det går bra med alle dere, og at dere har kommet dere fint gjennom krisen vi har vært inne i nå. Vi høres snart igjen (litt oftere også kanskje?).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Something is wrong.
Instagram token error.

vikkiholm

Follow
Load More