Lufte hodet

Dagene kommer og dagene går. Innimellom tar jeg meg selv i å lure på hvilken dag det faktisk er og jeg må sjekke kalenderen bare for å være sikker på at jeg henger med. Det er vel et luksusproblem dette her, altså, at vi nordmenn ofte klager på for lite tid, og nå som vi har fått (ufrivillig) mye tid så er det galt også. For all del, jeg forstår veldig godt at det ikke er under disse omstendighetene vi ønsket oss ekstra tid, det er jo satt store begrensninger på hva vi kan, og hva vi ikke kan gjøre. Samtidig er det også vanskelig å vite hvilken side man skal stå på i denne spesielle situasjonen. Det er ikke vanskelig å forstå at den tiden vi er i nå rammer mange av oss, både personlig, økonomisk og helsemessig. Dette gjelder også økonomien vi har i Norge. Store bedrifter er mer rustet til å stå i denne stormen mens små bedrifter og foretak har det veldig tøft. Jeg er selv permittert fra min jobb og kjenner på følelsen av håpløshet og den konstante stemmen inne i hodet som spør, hva nå?

Jeg prøver så godt jeg kan å gjøre det beste ut av dagene. Jeg tror ikke det har vært så ryddig, organisert og rent i skap, skuffer og ellers i leiligheten siden vi flyttet inn. Jeg er jo en person som alltid har hatt mye på agendaen og nå som jeg plutselig ikke har det blir jeg så ufattelig rastløs. En positiv ting for meg er at jeg har blitt mye flinkere til å gå tur i skogen, og jeg har fått en påminnelse om hvor mye jeg faktisk liker det. Jeg har også fått tid til å gjøre tøyeøvelser/yoga hjemme og det føles så godt. En siste ting, som jeg egentlig ikke liker å prate så mye om, er at jeg har tid til å ordentlig eksperimentere med et plantebasert kosthold. Og før noen ruller med øynene og tenker herregud, så må jeg bare få konstatert at jeg gjør dette for min egen helse. Jeg har en tarm som absolutt ikke virker som den skal og mat for meg de siste tre-fire årene har vært et rent kaos og helvete. Jeg sier også plantebasert fordi jeg først og fremst må lære meg hva kroppen tåler og ikke, og hva jeg eventuelt bør supplere med av andre matvarer av animalsk opprinnelse dersom det er behov jeg ikke klarer å dekke ved å spise hundre prosent vegansk.

Det at dette kostholdet bidrar positivt både på dyr, helse og miljø er bare en ekstra fordel som hører med. Det viktigste for meg er at JEG har det bra og at kroppen min virker som den skal. Nå har jeg spist plantebasert i en måned og foreløpig har jeg fått gode resultater. Jeg ser fortsatt et forbedringspotensiale men jeg tenker at her er det mer kunnskap som er nødvendig. Det har jeg heldigvis tid til å finne ut av nå. Ellers håper jeg at dere alle har det bra og at dere holder dere friske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More