Kunsten å tenke positivt

Er det noen som har en guide til meg om hvordan man gjør det? Jeg vet at hverdagen til andre mennesker ikke bare består av det som blir delt i sosiale medier, og at folk flest har dårlige dager, akkurat slik som alle andre. Men, noen virker å være så sinnsykt mye mer glad og positiv enn andre. Dette er jeg veldig nysgjerrig på hvordan de får til. Jeg er stort sett blid og glad selv, men likevel kan det ligge noe å skurre i bakgrunnen. En bekymring, en tanke, en følelse eller bare noe som underbevisstheten klarer å få til å feste seg. Jeg liker å vise hvem jeg er, på godt og vondt. Men med tanke på at med min diagnose så forsterkes alle følelser, så skal jeg innrømme at det er vanskelig for meg å opprettholde en positiv tankegang. Jeg må på en måte ta en pause fra alt som er positivt å bare skylle meg litt i negativitet og ta noen sorger på forskudd.

Jeg vet at alt dette er bunner i «the power of the mind» og at man kan trene tankegangen sin og lære seg diverse strategier for å minste negative tanker. Tro meg, jeg har prøvd, både med hjelp av psykiater/ psykolog, lese bøker osv. Men det er liksom ikke noe som manifesterer seg og fungerer i praksis over tid. Jeg ønsker jo ikke å være et menneske som lar seg styre av negative tanker og tankemønstre, men hvordan blir man kvitt dem? Jeg stiller meg selv spørsmål om jeg ikke prøver hardt nok, gir jeg opp for lett eller er det noe som bare ikke kommer til å funke for meg.

Jeg var en tur på nille for en stund tilbake og fikk øye på en liten sak som vekket interessen min. Nemlig den her

Jeg klarte ikke å gå fra den så den ble med meg hjem, lagt i en skuff og ble ikke ofret en tanke før jeg tilfeldigvis var i den skuffen for å finne noe annet. Den er jo faktisk et lurt hjelpemiddel for en selv. Hver dag skal man føre inn tre ting man er takknemlig for og det får deg til å tenke over hva du faktisk har satt pris på i løpet av dagen, eller noe annet du er takknemlig for. Jeg må bare minne meg selv på å bruke den aktivt. Den gir deg noen øyeblikk til å reflektere over dagen og trekke ut noe positivt. Alle burde hatt en sånn en mener nå jeg.

Har du noe spesielt du gjør for å vekke positive tanker og følelser? Del gjerne erfaringer med hva som har fungert for deg så kanskje jeg finner noen tips jeg ellers ikke hadde tenkt på selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Something is wrong.
Instagram token error.

vikkiholm

Follow
Load More