Favorittplantene

Den fineste dekorasjonen i hjemmet er planter.


Innemiljøet hos meg har tatt seg betraktelig opp etter jeg tok grønne (og fargerike) planter inn i interiørbildet mitt. Jeg bor i en leilighet der alle vegger er hvite, noe som gjør at den fremstår som kald og uten sjel.

Med tanke på at dette er en leie leilighet er det begrenset ha vi kan gjøre med dekorering i form av maling og henge ting på veggene, har plantene tatt over jobben med a skape et lunt og hjemmekoselig miljø. Når du skal dekorere hjemmet ditt med planter er det viktig å ta hensyn til hvordan du har det hjemme hos deg. Da tenker jeg på plass, lysforhold, temperatur, luftfuktighet og andre elementer som spiller inn hvilke og hvor mange planter du skal ha. Kjøp planter som passer inn hos deg.


«Plants bring feelings of vitality and improve the state of mind. The subliminal effect of plants has an effect that lifts the spirit and brings happiness. An environment that includes natural elements and plants brings a positive outlook on life and boosts people into feeling more alive and active.«

Persian Shield, eller Strobilanthes dyeriana om du vil, er en av mine favorittplanter akkurat nå. Nydelige varigerte farger og det at den er såpass lettstelt gjør den helt perfekt her hjemme hos meg. Den overlever det meste så lenge den får bo i en temperatur som ikke går under 10 grader og får nok vann (lærte dette på den harde måten kan du si). Ikke den letteste planten å få tak i vel å merke.

Praktspragle, eller coleus som fagspråket tilsier, er en planten som kommer i en hel haug forskjellige farger og utforminger. Jeg har per dags dato to forskjellige, denne som er på bildet og en China Rose (google it, du kommer til å elske den). Dette er også en lettstelt plante, liker gode lysforhold, godt drenert jord og den er ganske tørst.

Tips! Fargene forsterkes dersom den plasseres i direkte sollys!

Monstera Deliciosa. Altså, hvor skal jeg begynne? Dette var den første planten jeg gikk til innkjøp av da jeg virkelig elsker de store grønne bladene denne har. Dette er ikke den mest lettstelte planten der ute, men når dere har lært å kjenne vil den vokse seg stooooor og fin. Den liker å ha det lyst (forsiktig med direkte sollys), veldrenert jord med akkurat passe fukt. Her er det «stikk fingeren i jorden» prinsippet som gjelder for å sjekke om den trenger vann! Det finnes flere forskjellige typer monstera på markedet i dag, men dessverre så har plantegalskapen i norge og etterspørselen etter spesielle planter ført til at prisen på noen planter er veldig høy. Nå har virkelig plantehobby blitt en dyr hobby om man er ute etter planter som ikke er så veldig vanlige, eller som det er stor etterspørsel etter. Jeg synes selv dette er veldig synd da jeg mener at alle skal kunne nyte planter uavhengig av privatøkonomien. Det blir for ille når det selges små og ikke så fine stiklinger på nett til tusenlappen.

Philodendron Birkin. Like fin som en Birkin-veske om du spør meg (strengt tatt den eneste Birkin jeg noensinne kommer til å ha råd til, haha). Noen sier denne er en diva-plante som kan være litt vanskelig å ta vare på, men jeg har helt motsatt opplevelse av den. Jeg har holdt den fuktig gjennom hele sommeren og den har stått i direkte kveldssol de siste månedene. Jeg regnet jo med at den skulle bli grillet og solskaded, men denne har faktisk bare vokst og vokst. Kanskje den bare ville motbevise alle andre med at den egentlig er en medgjørlig plante og ikke fult så vanskelig som mange skal ha det til.

Har du en eller flere favorittplanter?

Drop a comment!

Follow:
Vikki Holm
Vikki Holm

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Del

2 Kommentarer

 1. Nina Christin
  22. september 2022 / 00:06

  Hei.
  Ser at det er lenge siden du postet dette, men vet du hvor jeg kan finne Persian Shield?
  Har så utrolig lyst på en.

  • Vikki Holm
   Forfatter
   3. april 2023 / 15:14

   Hei.

   Jeg har sett at blant annet Plantasjen har Persian Shield inne nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *